Statuen «Porten til Ishavet» har fått nytt navn

Statuen «Porten til Ishavet» har fått nytt navn

Du har kanskje fått med deg at Marit Bockelie skal lage en seks meter høy skulptur nedenfor Tromsø nye bydel, Vervet. Altså like ved Tromsøbrua.

Skulpturen vil være en buegang i mosaikk på promenaden foran Vervets neste byggetrinn, Maud.

Denne skulle opprinnelig hete «Porten til Ishavet», men nå har statuen fått nytt navn som er «Porten til Arktis».

Hvorfor det, spør kanskje du?

Det er flere grunner til navneskiftet.

Den mest åpenbare er at navnet «Porten til Ishavet» ikke gjør seg så godt som «Porten til Arktis» når det gjelder turisme og markedsføring. Navnet må kunne lett forstås på alle språk i turistbyen Tromsø. Så på engelsk vil statuen hete «Gateway to the Arctic».

En annen grunn er ganske åpenbar dersom du søker på «Porten til Ishavet» på Google. Da finner du en rekke artikler, norske nettsider og Facebooksider som heter det samme. Så egennavnet «Porten til Arktis» er i så måte bedre og har større markedsverdi.

Her kan du følge «Porten til Arktis» på Facebook.

Marit Bockelie og en assistent/mosaikk-kunstner jobber nå for fullt med det store kunstverket nedenfor Vervet.

Fortsatt mangler det en del penger for å få kunstverket ferdigstilt, men det er opprettet en frivillig arbeidsgruppe som jobber hardt med å få dette løst.

I arbeidsgruppen er kjente og gode Tromsønavn som Ann-Kjersti Johnsen, Sebastian Henriksen, Jonny Hansen og Knut Wilhelmsen.

I et intervju med kundemagasinet til Vervet, «Innsiden», så sier Marit Bockelie (90) at hun er fast bestemt på at «Porten til Arktis» ytterst på Vervet ikke blir hennes siste verk.

– Nei, det blir garantert ikke mitt siste verk. Jeg trenger bare folk som ønsker mosaikk, og dersom jeg får flere oppdrag, skal jeg nok stille opp, slår ridderen fast, sier hun til magasinet «Innsiden» som du kan lese her.

Legg merke til at magasinet kaller Marit for «Mosaikkens rockestjerne».

Og det har de helt rett i! 🙂

Foto: Asplan Viak